XL-kokoisen yksinoikeus sanoa itseään kurvikkaaksi. Vaikka itse olen XS/S-kokoinen, kumoan tuon edellä mainitun väitteen täysin. Syystä että tänä päivänä media antaa terveestä ja ihanteellisesta vartalosta täysin vääränlaisen kuvan. Naisen pitäisi olla anorektisen laiha ja miehen pitäisi olla viimeisen päälle pumpattu tummiin kuntoon sixpäck ja kaikki (ei näin).

 

Varsinkin tänä päivänä kun teini-ikäiset & nuoret, kehitys-vaiheessa olevat naiset, joilla on vielä oma identiteetti hakusessa, eikä itsetuntokaan ole kaikilla vielä huipussa, saa turhan takia vääristyneen kuvan jopa itsestään kun pitäisi olla kaunis ja anorektisen laiha saadakseen mies kiinnostumaan. Ei nuorille pitäisi antaa paineita omasta ulkonäöstä, mutta minkäs tälle mahtaa kun mediassa ei tosiaan näe enää juurikaan luonnollisia nais- ja mies-vartaloita.

 

Painoon liittyvät asiat voi olla monelle todella arka paikka, ja tuskin tällainen ihminen kauheasti välittää kuulla, miten hän on liian laiha tai vähän pullukka. Kuinka moni oikeasti ymmärtää että ihan aina ei ihminen voi omalle painolleen yhtään mitään. Ihmisellä voi olla jokin sairaus ja/tai lääkitys, minkä vuoksi hän on joko laiha tai ylipainoinen, kun taas jotkut on luonnostaa hoikkia tai vähän pullukoita.

 

Meitä on monen kokoisia, mutta ei kenelläkään meistä pitäisi olla oikeutta mennä huomauttelemaan toisen painosta, varsinkaan jos ei tiedetä taustoja. Jos ihminen on esimerkiksi ylipainoinen, voi hänellä olla sairaus tai lääkitys, mikä aiheuttaa ylipainoa. Tällöin ei omasta mielestäni kenelläkään ole oikeutta mennä ensimmäisenä sanomaan ylipainoiselle, että mitäs olet syöny itsesi tohon kuntoon.

 

Entäpä jos ihminen on hoikka/laiha? -jotkut on luonnostaan hoikkia, kun taas joku voi olla joko sairastumassa anoreksiaan tai vasta parantua anoreksiasta. Ei tällaiselle ihmiselle pidä ensimmäisenä sanoa että syö jotain, kohta sinä kuihdut kasaan. Ei tämä kuulosta kivalta edes luonnostaan hoikan ihmisen korvissa.

 

Minä itse olen 170-senttiseksi melkoisen hoikka kaveri, ja saan hyvinkin usein kuulla ihmisiltä kommenttia siitä, miten hoikka olen tämän pituiseksi. Voin tässä ihan suoraan kertoa että tällainen olen ollut koko ikäni, eikä omilla syömisilläni tai syömättä jättämisilläni ole asian kanssa tekemistä, siitäkään syystä että minulla vain sattuu olemaan myös vilkas aineen vaihdunta, mistä johtuen jätemylly jauhaa ruuan p*skaksi, eikä juuri mitään takerru mihinkään kehon osaan. Tosin en minä pahakseni pistäisi vaikka saisinkin vähän lisää lihaa luiden ympärille.

 

Monet keski-iän ylittäneet naiset jopa omasta lähipiiristäni on sanonut monta kertaa että kunhan minäkin tässä saavutan tietyn iän niin kyllä se ruoka sitten alkaa takertumaan kehoon, mutta valitettavasti minulla on vielä useampi vuosi keski-ikään. Olenhan vasta 23-vuotias.

 

Se vaan täytyy sanoa että henkilöäkohtaisesti se tuntuu vähän pahalta kuulla kommentteja (mitkä ei kylläkään ole ilkeästi sanottuja) omaan painoon liittyen, varsinkin kun en itse voi omalle ahterilleni mitään. Kyllä minä silti syön, että hengissä pysyn.

 

Mutta kyllä tämäkin asia niin on että jokainen on kaunis/komea juuri sellaisena kun on. Olipa ihminen sitten hoikka tai vähän pyöreämpi, niin kyllä se hyvä itsetunto on kaiken A & O. Painoon ja kehoon vaikuttaville sairauksille/lääkityksille ei minkään voi, mutta aina kannattaa muistaa että myös sairauden kanssa voi oppia elämään.

 

Olkaamme kaikki sen kokoisia kun olemme ja jättäkäämme toisten painoon liittyvät kommentit kokonaan pois, varsinkin jos emme tiedä taustoista mitään.