Sen verran paljon on jauhettu tästä pakolais-asiasta, että minäkin päädyin kirjoittamaan oman näkemykseni asiasta ihan silläkin uhalla, että saan rasistin leiman. En kuitenkaan halua lietsoa vihaa tai aiheuttaa närästystä.

 

Luin uutisen, jonka mukaan kuopion oppilaitos on kehottanut nais-puoleisia opiskelijoita jättämään paljastavat paidat, ja pukeutumaan peittävämmin. Syystä että islamilaisista maista tulevat nuoret miehet kokevat hämmentäväksi paljaan pinnan näkymisen. No ihan kiva, jos opiskelijat on ottanut tämän asian hyvin vastaan, MUTTA kuka oikeasti haluaa tinkiä tyylistään vaan sen takia että joku muu uskonto ei salli paljastelevaa pukeutumista?

 

Tässä linkki uutiseen. http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/09/20/savon-sanomat-naisopiskelijoiden-rinnukset-piiloon-turvapaikanhakijoiden-takia

 

Onko kukaan tehnyt näille pakolaisille ja varsinkin islamilaisista maista tuleville ihmisille selväksi, että suomessa ei ole rajoituksia pukeutumisen suhteen? Kun tullaan jostain muusta maasta suomeen, on vaan hyväksyttävä se tosiasia, että täällä suomessa joka ikisellä on oikeus pukeutua juuri niinkun itse haluaa. Ei ole lakia, joka erikseen pakottaa/velvottaa pukeutumaan tietyllä tavalla, varsinkin kun islam ei tähänkään mennessä ole ollut suomessa se pää-uskonto.

 

Se on eri asia, jos joku maahan tuleva edustaa jotain uskontoa, joka velvottaa pukeutumaan peittävästi, mutta se ei suinkaan tarkoita, että kantasuomalaisten pitää alkaa noudattaa samaa pukeutumis-kaavaa.

 

Mutta onko suomalaisten naisten sitten turvallista liikkua kadulla vaatteissa, joista jää vielä paljastakin pintaa nähtäville? Onko kukaan missään välissä tehnyt selväksi näille muualta tulleille, että suomessa naisilla(kin) on täysi oikeus liikkua ulkona paljastavammissakin vaatteissa ilman, että nämä olisivat tarjoilemassa itseään. Puhumattakaan siitä että iltahämärällä yksin liikkuessa saisi pelätä että koska tulee turpaan vaan sen takia kun kaula-aukko ei ole tarpeeksi peittävä.

 

Ei se todellakaan ole rasismia, jos tehdään selväksi se, että suomessa on tietyt lait ja tavat ja niiden kanssa on opittava olemaan ja elämään, jos meinaa jäädä suomeen ja olla osa suomen kansaa. Me suomalaiset ei olla rasisteja, eikä ahdasmielisä. Se että jos joku maahan tullut turvapaikanhakija, pakolainen tai mikä lie onkaan, kokee, että häntä kohdellaan epäoikeudenmukasesti etnisyyden tai uskonnon takia. Ei, vika ei ole meissä suomalaisissa, vaan siinä että tämä muualta tullut itse tekee itsesään ulkomaalaisen. Me suomalaiset nyt vaan ei suvaita sitä, että näistä muualta tulleista osa päätyy kaduille rähinöimään, haastamaan riitaa ja kiusaamaan suomalaisia naisia pukeutumisen tai vääräuskoisuuden takia.

 

Ja koska näiden muualta tulleiden joukossa on niitä oikeasti kunnollisia, jotka vilpittömästi haluaa oppia kieltä, uuden kotimaansa kulttuurin, päästä töihin tai kouluun ja oikeasti luoda itselleen tulevaisuuden ja tienata itse oman elantonsa. Näiden kunnollisten maahan tulleiden maine vaan kärsii turhaan niiden takia, jotka haluaa vain tulla suomeen sikailemaan ja aiheuttamaan närästystä meidän kantasuomalaisten keskuudessa.

Joten olisikohan se korkea aika tehdä näille turvapaikan hakijoille selväksi että suomessa pitää osata olla ja käyttäytyä maan edellyttämällä tavalla, jos meinaa saada myönteisemmän ja suvaitsevaisemman vastaanoton meidän kantasuomalaisten keskuudessa.