Meillä kaikilla on mielipiteitä ja sen lisäksi oma tapa tuoda niitä ilmi, mutta voiko ketään oikeasti tuomita vain sen tähden ettei joku muu ole välttämättä samaa mieltä kun mitä itse on? -ei voi. Joillakin on kärkevämpi ja jyrkempi tapa tuoda omia mielipiteitään ilmi, kun taas toiset tuo omia mielipiteitään hienotunteisemmin ja ehkä enemmän hyssytellen ilmi. Ei nämä edellä mainitut tavat tee kenestäkään huonompaa eikä parempaa ihmistä, ellei päällimmäisin ja ainoa tarkotus ole loukata.

 

Usein olen törmännyt itse ilmiöön että kun oma mielipide poikkeaa huomattavasti jonkun toisen mielipiteestä niin sitten ollaan sadattelemassa lokaa niskaan ja haukutaan se eriävä mielipide vääräksi. Sitten kun vähän kehtaa sanoa takasin päin, niin sitten syyllistetään ja haukutaan kun ei muka kestä kritiikkiä. Ei kenenkään tarvi sitä kritiikkiä kestääkkää, varsinkaan jos sitä annetaan aiheettomasti ja perusteettomasti. Parhaassa tapauksessa uhkaillaan kunnianloukkaukseen vedoten rikosilmotuksen tekemisellä, vaikkei keitään yksittäistä ja tiettyä ihmistä haukkuisikaan.

 

Kukaan meistä ei todellakaan ole velvollinen pyytelemään anteeksi omia mielipiteitään, jos ei tietoisesti ole jotain tiettyä ihmistä loukannut. Jokaisen somen käyttäjän pitäisi myöskin itse tiedostaa se että siinä kohtaa kun rekisteröityy esimerkiksi facebookkiin, niin siellä(kin) on kuvia ja tekstiä, mikä saattaa provosoida ja/tai loukata juuri itseä. Netin ihmeellinen maailma on täpösenään sisältöä, mikä ei välttämättä itseä miellytä, mutta onneksi tämä omille silmille sopimaton materiaali on helppo jättää huomioimatta. Vaikka yhtä helppoa on tekeytyä netissä niinsanotusti anonyymiksi, eli toisin sanoen olla ja esittää jotain mitä ei sitten taas elävässä elämässä ole.

 

Eikä kukaan myöskään pakota viettämään somessa aikaa jos 90% kuvista ja tekstistä aiheuttaa pahaa mieltä. Joku on ehkä voinut lisätä facebookkiin tai instagramiin kuvan, jossa on pistänyt lenkkimakkaran kahden kananmunan väliin jääkaapin oveen ja se sitten näyttää miehen vehkeeltä (jos tätäkään voi enää asiallisemmin näin ilmaista) ja jos tämmöisenkin kuvan näkemisestä vetää kilon herneitä kumpaankin sieraimeen, on vika tässä kohtaa jossain muualla kun kuvassa ja sen julkaisiassa.

 

Tämä internetin ihmeellinen maailma kun on minun tietääkseni tehty ensisijaisesti helpottamaan ihmisen elämää esim. vuokran ja laskujen sun muiden pakollisten menojen hoitamisessa. Ompa somessa paljon hyvääkin jos vaan osaa ja viittii vähän etsiä, mutta jos sosiaalisen median käytöstä aiheutuu ainoastaan pahaa mieltä, on tässä kohtaa aiheellista miettiä että kannattaako sitä facebookin tai instagramin käyttöä aiheellista enää jatkaa.